Welkom op het Digikoppeling Portaal


Vanaf dinsdag 14 februari 2023 is het OIN register op deze plek bevroren. U vindt het OIN register voortaan op: https://oinregister.logius.nl/.

Het register blijft op deze oude plek nog een maand beschikbaar. Het wordt hier niet meer bijgewerkt. Voor een actueel overzicht van (sub)OIN registraties gaat u naar de nieuwe locatie.


Op dit portaal vindt u voorzieningen, die u kunnen ondersteunen bij de implementatie van Digikoppeling.

Kijk op de website van Logius voor meer informatie over Digikoppeling.

Voor eventuele storingen en geplande werkzaamheden bekijk de Storing en Onderhoud pagina

Voor gewijzigde en nieuwe functionaliteiten bekijk de Release Notes pagina.

Door Logius worden Digikoppeling compliance testen voor WUS “best effort” en ebMS2 (“best effort” en “reliable messaging”) ter beschikking gesteld. Dit in de vorm van een downloadbare versie zodat gebruikers in staat zijn ontwikkelde software in huis te toetsen op compliance aan de Digikoppeling standaard. De software en een uitgebreide installatie en gebruikers handleiding zijn te vinden op GitLab onder digikoppeling-compliance.

Voor het testen van ebMS koppelingen zijn CPA’s (Collaboration Protocol Agreement) noodzakelijk. Meer informatie hierover en het definiëren en configureren ervan is te vinden in het CPA Register.

Wat kunt u op het portaal?

De voornaamste functie van het Portaal is de mogelijkheid het Centrale OIN Raadpleegvoorziening(COR) online te raadplegen.
Hiermee kunnen OIN’s worden opgezocht op basis van organisatie naam of OIN (of delen hiervan). Verder kan naar onderwijsinstellingen worden gezocht in het RIO (Registratie Instellingen en Opleidingen) register.

Aanvullend is er een gedetailleerde beschrijving opgenomen omtrent het doel en gebruik van de COR API om het OIN-register te raadplegen via een geautomatiseerde interface.

Gebruik van certificaten

U kunt voor het gebruik van de compliancevoorziening gebruik maken van:

  • PKIoverheid Test/Trial certificaten (aan te vragen bij een TSP)
  • PKIoverheid certificaten (aan te vragen bij een TSP)
  • Meer weten over beveiligde verbindingen met de compliance voorziening? (zie PKIO documentatie)
  • Test uw TLS verbinding bij https://www.ssllabs.com/