Logius

Welkom op het Digikoppeling Portaal

Op dit portaal vindt u voorzieningen, die u kunnen ondersteunen bij de implementatie van Digikoppeling. Kijk op de website van Logius voor meer informatie over Digikoppeling.

Dit portaal is volop in ontwikkeling. Een actieve klankbordgroep geeft aan wat de wensen zijn en waar voor hun de prioriteit ligt. Steeds wordt een deel van de uitgebreide wensenlijst opgepakt. Bekijk de releasekalender om te zien wanneer er nieuwe functionaliteit wordt opgeleverd.

Op dit moment zijn in het portaal compliancetesten voor WUS, WSRM en ebMS2 beschikbaar. Ook is het mogelijk om vanuit het Portaal het COR te raadplegen. en er is een doorverwijzing opgenomen naar het CPA Register.

Wat kunt u op het portaal?

Met de compliancetesten kunt u testen of uw software conform de Digikoppeling standaard is ontwikkeld en geïmplementeerd. De huidige functionaliteit bestaat uit het:

  1. aanmaken van een account;
  2. uploaden en valideren van certificaten om te kijken of deze geschikt zijn om berichten conform Digikoppeling uit te wisselen;
  3. testen van het berichtenverkeer voor alle WUS, WSRM en ebMS2 profielen;
  4. in een (anoniem) rapport per regel van de koppelvlakstandaard WUS, WSRM en/of ebMS2 zien, of de geteste service compliant is aan de koppelvlakstandaard. Op dit moment zijn nog niet voor alle regels, validaties geïmplementeerd;
  5. beheren van instellingen, zoals uw organisatiegegevens en certificaten;
  6. het zoeken en inzien van de OIN's (Organisatie Identificatie Nummers);
  7. het downloaden van de OIN lijst.

Gebruik van certificaten

U kunt voor het gebruik van de compliancevoorziening gebruik maken van:

Onderstaand kunt u proxy configuratie voorbeelden downloaden waarmee TLS offloading kan worden gerealiseerd. De voorbeeld configuratie is compatibel met Apache httpd versie 2.2.15. Om de configuratie zelf te gebruiken zullen de eigen endpoints moeten worden opgegeven. Gebruik van de voorbeeld configuratie en het inrichten van de beveiliging blijft een verantwoordelijkheid van elke organisatie zelf. Logius is nooit aansprakelijk voor de beveiliging bij andere organisaties.

Privacyverklaring